Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Gebruik per springvorm 2 plakjes deeg om te bekleden. Prik er met een vork gaatjes in. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli in 3 min. beetgaar. Spoel in een vergiet af onder koud water en laat uitlekken.
Klop de eieren los met de slagroom, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Snijd de bosui in ringetjes.
Meng de broccoli, bosui en zalm in een kom en verdeel over de springvormen. Schenk het eimengsel erover en bak de quiches in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
Broccoli-zalmquiches
Daar word je blij van: een miniquiche op je bord!
- bereidingstipJe kunt de quiches 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Broccoli-zalmquiches
Daar word je blij van: een miniquiche op je bord!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_078054_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
790 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Gebruik per springvorm 2 plakjes deeg om te bekleden. Prik er met een vork gaatjes in. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli in 3 min. beetgaar. Spoel in een vergiet af onder koud water en laat uitlekken.
Klop de eieren los met de slagroom, het kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Snijd de bosui in ringetjes.
Meng de broccoli, bosui en zalm in een kom en verdeel over de springvormen. Schenk het eimengsel erover en bak de quiches in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen.
bereidingstip:Je kunt de quiches 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
8 plakjes deeg voor hartige taart
600 g broccoli
4 middelgrote scharreleieren
250 ml verse slagroom
2 tl kerriepoeder
3 bosuien
250 g gerookte zalmsnippers
Dit heb je nodig
springvormen (Ø 12 cm)