Kook de sperziebonen in ca. 5 min. in ruim kokend water met zout beetgaar.
Verhit intussen de olijfolie in een ruime hapjespan. Fruit hierin de ui zachtjes 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze 5 min. mee.
Roer de paprika en het chilipoeder door de champignons en stoof alles 2 min. mee.
Spoel in een zeef de kidneybonen en reuzenbonen onder koud water af. Roer de kidneybonen, reuzenbonen, sperziebonen, zure room en naar smaak zout door de champignons. Leg de deksel op de pan en stoof de chili zachtjes 20 minuten.
Verdeel het gerecht over 4 warme diepe borden. Serveer de kaas apart erbij. Lekker met tortillachips of warme bloemtortilla's en avocado-yoghurtdip.
- algemeenLichte, fruitige rode wijnen die soepel overkomen, voelen zich thuis bij zo'n frisse, zomerse bonenschotel. Dat kan een Chileense Merlot zijn.
- algemeenIn smaak en kleur een echt junigerecht.
Chili van witte en groene bonen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011190_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
415 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de sperziebonen in ca. 5 min. in ruim kokend water met zout beetgaar.
Verhit intussen de olijfolie in een ruime hapjespan. Fruit hierin de ui zachtjes 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze 5 min. mee.
Roer de paprika en het chilipoeder door de champignons en stoof alles 2 min. mee.
Spoel in een zeef de kidneybonen en reuzenbonen onder koud water af. Roer de kidneybonen, reuzenbonen, sperziebonen, zure room en naar smaak zout door de champignons. Leg de deksel op de pan en stoof de chili zachtjes 20 minuten.
Verdeel het gerecht over 4 warme diepe borden. Serveer de kaas apart erbij. Lekker met tortillachips of warme bloemtortilla's en avocado-yoghurtdip.
algemeen:Lichte, fruitige rode wijnen die soepel overkomen, voelen zich thuis bij zo'n frisse, zomerse bonenschotel. Dat kan een Chileense Merlot zijn.
algemeen:In smaak en kleur een echt junigerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g sperziebonen
3 el olijfolie
2 uien
250 g kastanjechampignons
1 groene paprika
1½ tl chilipoeder
1 blik groene kidneybonen
1 blik reuzenbonen
125 ml zure room
100 g geraspte kaas