Chili van witte en groene bonen

415 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de sperziebonen in ca. 5 min. in ruim kokend water met zout beetgaar.

  2. Verhit intussen de olijfolie in een ruime hapjespan. Fruit hierin de ui zachtjes 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze 5 min. mee.

  3. Roer de paprika en het chilipoeder door de champignons en stoof alles 2 min. mee.

  4. Spoel in een zeef de kidneybonen en reuzenbonen onder koud water af. Roer de kidneybonen, reuzenbonen, sperziebonen, zure room en naar smaak zout door de champignons. Leg de deksel op de pan en stoof de chili zachtjes 20 minuten.

  5. Verdeel het gerecht over 4 warme diepe borden. Serveer de kaas apart erbij. Lekker met tortillachips of warme bloemtortilla's en avocado-yoghurtdip.

  • algemeenLichte, fruitige rode wijnen die soepel overkomen, voelen zich thuis bij zo'n frisse, zomerse bonen­schotel. Dat kan een Chileense Merlot zijn.
  • algemeenIn smaak en kleur een echt junigerecht.

Gerelateerde recepten

Chili van witte en groene bonen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig