Bereid de aardappelpartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de koekenpan of oven. Verhit de olie in een koekenpan en bak de braadworsten in 12-14 min. bruin en gaar. Kook de bloemkool in 8 min. beetgaar.
Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Fruit de ui 1 min. in het bakvet. Voeg de champignons toe en bak 2-3 min. Schenk de kookroom erbij. Voeg de dille toe en verwarm de saus nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de braadworsten op 4 borden en schep er de champignon-dillesaus over. Leg er de aardappelpartjes bij en serveer met de bloemkoolroosjes.
- algemeenBestrooi de bloemkoolroosjes met een milde paprikapoeder (potje 37 g).
Braadworst met champignon-dillesaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014607_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
720 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de aardappelpartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de koekenpan of oven. Verhit de olie in een koekenpan en bak de braadworsten in 12-14 min. bruin en gaar. Kook de bloemkool in 8 min. beetgaar.
Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Fruit de ui 1 min. in het bakvet. Voeg de champignons toe en bak 2-3 min. Schenk de kookroom erbij. Voeg de dille toe en verwarm de saus nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de braadworsten op 4 borden en schep er de champignon-dillesaus over. Leg er de aardappelpartjes bij en serveer met de bloemkoolroosjes.
algemeen:Bestrooi de bloemkoolroosjes met een milde paprikapoeder (potje 37 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 zak aardappelpartjes
2 el olijfolie
1 schaal braadworst
1 bloemkool
1 ui
1 schaal gesneden kastanje champignons
125 g kookroom
1 el verse dille