Schenk de wijn in de caquelon of schaal, houd 50 ml achter. Roer met een garde de roomkaas door de wijn in de caquelon of schaal en breng op laag vuur aan de kook. Laat 4 min. zachtjes koken.
Snijd de plakken kaas in stukjes. Doe met de boerenkaas en de strooikaas in de pan en laat op heel laag vuur al roerend smelten. Meng de achtergehouden wijn met de maizena en schenk dit in de pan als de kaas gesmolten is. Blijf roeren tot er een gebonden fondue ontstaat. Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in stukken van 5 cm.
Breng de fondue op smaak met flink wat 4 seizoenenpeper. Serveer met het stokbrood en de bleekselderij.
- algemeenBehalve stokbrood en bleekselderij kunt u ook repen rode en groene paprika, bloemkoolroosjes en stukjes komkommer in de kaasfondue dopen.
- algemeenFamilierecept Allerhande 11 2010. 'Kaasfonduen betekent bij ons: de tijd nemen voor elkaar en helemaal bijkletsen, een échte familieavond', vertelt Jiska. Het recept heeft Jiska's moeder Enny ooit samen met haar man bedacht. 'Wijn en kaas zijn de smaakmakers. Maar voor Fleur heb ik het recept wat aangepast. Zij krijgt een eigen portie kaasfondue met appelsap in plaats van wijn, en met extra roomkaas om de smaak wat te verzachten.'
Kaasfondue van Jiska
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006826_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
830 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schenk de wijn in de caquelon of schaal, houd 50 ml achter. Roer met een garde de roomkaas door de wijn in de caquelon of schaal en breng op laag vuur aan de kook. Laat 4 min. zachtjes koken.
Snijd de plakken kaas in stukjes. Doe met de boerenkaas en de strooikaas in de pan en laat op heel laag vuur al roerend smelten. Meng de achtergehouden wijn met de maizena en schenk dit in de pan als de kaas gesmolten is. Blijf roeren tot er een gebonden fondue ontstaat. Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in stukken van 5 cm.
Breng de fondue op smaak met flink wat 4 seizoenenpeper. Serveer met het stokbrood en de bleekselderij.
algemeen:Behalve stokbrood en bleekselderij kunt u ook repen rode en groene paprika, bloemkoolroosjes en stukjes komkommer in de kaasfondue dopen.
algemeen:Familierecept Allerhande 11 2010. 'Kaasfonduen betekent bij ons: de tijd nemen voor elkaar en helemaal bijkletsen, een échte familieavond', vertelt Jiska. Het recept heeft Jiska's moeder Enny ooit samen met haar man bedacht. 'Wijn en kaas zijn de smaakmakers. Maar voor Fleur heb ik het recept wat aangepast. Zij krijgt een eigen portie kaasfondue met appelsap in plaats van wijn, en met extra roomkaas om de smaak wat te verzachten.'
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ fles droge witte wijn
1 bakje verse roomkaas
1 pakje plakken kaas
300 g extra belegen boerenkaas
½ doosje Zwitserse strooikaas
2 el maizena
1 struik bleekselderij
0 4 seizoenen peper
1 stokbrood
Dit heb je nodig
caquelon (kaasfonduepan)