Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de aardappelen in 15 min. bijna gaar. Giet af en laat uitstomen.
Snijd ondertussen sjalotten in halve ringen. Verwijder het loof van de wortel maar laat een puntje van het groen zitten, schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Snijd de venkel doormidden en snijd beide helften in 6 parten. Plet de gekookte aardappelen licht. Doe de bospeen, venkel en aardappel in de ovenschaal.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn uit het bakje Italiaanse kruiden en doe samen met ⅗ van de olie bij de groenten. De rest van de kruiden worden niet gebruikt. Breng op smaak met zout en peper en meng.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de rollade rondom bruin. Doe de rollade bij de groente in de ovenschaal, schenk het braadvocht erover en bak in het midden van de oven in 35 min. gaar.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Roer 1 tl citroenrasp en 1.5 el citroensap (per 4 personen) door de mayonaise. Breng op smaak met peper.
Snijd de kiprollade in plakken en serveer met de geroosterde groenten en de citroenmayonaise.
Kiprollade uit de oven
Kiprollade is zo'n gerecht dat makkelijk te maken is en in no time in de oven staat. Lekker én feestelijk om te zien!
- algemeenDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen. Met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
- algemeenBleekselderij is ook rauw heerlijk, als gezond tussendoortje.
Kiprollade uit de oven
Kiprollade is zo'n gerecht dat makkelijk te maken is en in no time in de oven staat. Lekker én feestelijk om te zien!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD157545_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
700 kcal
25 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de aardappelen in 15 min. bijna gaar. Giet af en laat uitstomen.
Snijd ondertussen sjalotten in halve ringen. Verwijder het loof van de wortel maar laat een puntje van het groen zitten, schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Snijd de venkel doormidden en snijd beide helften in 6 parten. Plet de gekookte aardappelen licht. Doe de bospeen, venkel en aardappel in de ovenschaal.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn uit het bakje Italiaanse kruiden en doe samen met ⅗ van de olie bij de groenten. De rest van de kruiden worden niet gebruikt. Breng op smaak met zout en peper en meng.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de rollade rondom bruin. Doe de rollade bij de groente in de ovenschaal, schenk het braadvocht erover en bak in het midden van de oven in 35 min. gaar.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Roer 1 tl citroenrasp en 1.5 el citroensap (per 4 personen) door de mayonaise. Breng op smaak met peper.
Snijd de kiprollade in plakken en serveer met de geroosterde groenten en de citroenmayonaise.
algemeen:De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen. Met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
algemeen:Bleekselderij is ook rauw heerlijk, als gezond tussendoortje.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g iets kruimige aardappelen
2 sjalotten
500 g bospenen
1 venkelknol
20 g verse Italiaanse kruiden
5 el milde olijfolie
500 g kiprollade
½ citroen
8 el mayonaise
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 35 cm, ingevet)