Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Leg de peren in een pan.
Voeg het druivensap, water, de basterdsuiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat de peren op heel laag vuur 1 uur garen.
Stoofpeertjes zonder wijn of bessensap
Stoofpeertjes zonder alcohol, gemaakt met druivensap. Zo zijn ze lekker voor iedereen.
- bereidingstipLiever hele stoofperen? Laat de peren dan 1½ uur op laag vuur garen.
- bewaartipJe kunt de peertjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ook koud lekker.
Stoofperen bereiden
Instructievideo - 02:01 min.
Stoofpeertjes zonder wijn of bessensap
Stoofpeertjes zonder alcohol, gemaakt met druivensap. Zo zijn ze lekker voor iedereen.
bijgerecht
4 personen
200 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Leg de peren in een pan.
Voeg het druivensap, water, de basterdsuiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat de peren op heel laag vuur 1 uur garen.
bereidingstip:Liever hele stoofperen? Laat de peren dan 1½ uur op laag vuur garen.
bewaartip:Je kunt de peertjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ook koud lekker.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
6 stoofpeertjes
250 ml rode druivensap
100 ml kraanwater
75 g lichtbruine basterdsuiker
1 kaneelstokje