Koolstamp met mosterd en Zeeuws spek

745 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de kool in vieren, verwijder de harde nerf en snijd de kool in dunne repen. Kook de aardappelen in 15 min. gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg na 10 min. de kool toe.

  2. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Giet de aardappelen en kool af, vang het kookwater op. Stamp de aardappelen en kool met de pureestamper door elkaar. Schep de gebakken ui en de mosterd erdoor. Voeg eventueel wat kookwater toe als de stamppot te droog is. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Bak in een koekenpan zonder olie of boter het spek knapperig. Verkruimel het en schep door de stamppot. Serveer de koolstamp met de rookworst.

  • algemeenGeef voor een fris accent kleine zoetzure augurken (pot 340 g) bij de stamppot.

Koolstamp met mosterd en Zeeuws spek

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig