Zuurkool-knolselderijstamppot met Zeeuws spek

Met seizoensingrediënten knolselderij en zuurkool maak je een robuuste stamppot voor een klein budget.

470 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze met water, het laurierblaadje en eventueel zout in 20 min. beetgaar. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak het spek 4 min.

  2. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het vet in de pan. Fruit het karwijzaad 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de knolselderij en wat peper toe en bak op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin.

  3. Verwarm ondertussen de melk op laag vuur en laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Giet de aardappelen af en verwijder het laurierblaadje. Stamp tot een puree met de pureestamper. Meng de knolselderij, zuurkool en melk erdoor tot een smeuïge stamppot. Leg het uitgebakken spek erop en serveer.

  • bereidingstipJe kunt er ook voor kiezen om de zuurkool af te spoelen. De hoeveelheid zout wordt dan minder, maar tegelijkertijd gaan er ook veel goede voedingsstoffen verloren.
  • Aardappelen schillen

    Instructievideo - 01:08 min.

Zuurkool-knolselderijstamppot met Zeeuws spek

Met seizoensingrediënten knolselderij en zuurkool maak je een robuuste stamppot voor een klein budget.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig