Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de knolselderij in blokjes en doe na 10 min. bij de aardappelen. Voeg de zuurkool de laatste 3 min. toe. Giet af en voeg de zure room, boter en het karwijzaad toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout.
Wikkel het spek om de Frankfurters. Verhit een koekenpan en bak ze zonder olie of boter in 2 delen in 3 min. knapperig. Houd warm onder een deksel. Serveer met de stamppot.
- algemeenU kunt de zuurkoolstamppot 1 dag van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm in een pan al omscheppend in 10 min. op laag vuur op.
Zuurkoolstamppot met frankfurters
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007723_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
695 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de knolselderij in blokjes en doe na 10 min. bij de aardappelen. Voeg de zuurkool de laatste 3 min. toe. Giet af en voeg de zure room, boter en het karwijzaad toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout.
Wikkel het spek om de Frankfurters. Verhit een koekenpan en bak ze zonder olie of boter in 2 delen in 3 min. knapperig. Houd warm onder een deksel. Serveer met de stamppot.
algemeen:U kunt de zuurkoolstamppot 1 dag van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm in een pan al omscheppend in 10 min. op laag vuur op.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g aardappelen
1 knolselderij
1 zak gekookte wijnzuurkool
1 bekertje zure room
50 g boter
1 el karwijzaad
1 pakje Zeeuws spek
1 blik Frankfurters
Dit heb je nodig
pureestamper