Italiaanse broodsoep met gegrilde courgette

250 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. In grote pan 2 el olie verhitten. Ui 3 min. zachtjes bakken zonder te laten kleuren. Knoflook 1 min. meebakken. Tomaten en kruiden toevoegen en mengsel ca. 3 min. zachtjes bakken, regelmatig roeren. Bouillontabletten en 1 liter water toevoegen en soep 5 min. zachtjes doorkoken. Intussen grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. Plakjes courgette bestrijken met 1 el olie en in grillpan in 2 min. beetgaar roosteren met mooi streeppatroon, plakjes halverwege keren. Brood in broodrooster roosteren. Sneetjes bedruppelen met 1 el olie en in blokjes snijden. Blokjes brood en courgette over vier borden verdelen. Hete soep op smaak brengen met peper en op brood en courgette scheppen. Kaas erover strooien.

  • algemeenNog sneller: Vervang de verse tomaten door een half blik tomatenblokjes (a 400 g). Voeg dan 9 dl water toe.

Italiaanse broodsoep met gegrilde courgette

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig