Steek de barbecue aan. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken. Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties. Maak van elke portie een bal en druk plat tussen 2 stukken vershoudfolie.
Gril de tomaat 2 min. op de barbecue. Keer halverwege. Halveer de ciabatta’s en rooster ze 2 min. met de snijkant naar beneden op de barbecue. Verwijder de vershoudfolie van de burgers. Leg de burgers op de barbecue en gril ze in 6 min. gaar. Keer regelmatig. Besprenkel de geroosterde snijkanten van het brood met de olie.
Verdeel de rucola over de onderste helften van de broodjes. Beleg met een burger, 2 plakken tomaat, 2 plakken mozzarella en wat basilicumblaadjes. Maak zo nog een ‘laag’. Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Steek er eventueel een tapasprikker in.
Dubbele BBQ-burger 'caprese'
Dit is op en top zomer! Twee zelfgemaakte burgers van de BBQ geserveerd met tomaat en mozzarella
- serveertipLekker met een rucola-balsamicosalade.
- algemeenJe kunt de gehaktburgers een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Dubbele capreseburger
Instructievideo - 03:19 min.
Dubbele BBQ-burger 'caprese'
Dit is op en top zomer! Twee zelfgemaakte burgers van de BBQ geserveerd met tomaat en mozzarella
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_059176_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken. Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties. Maak van elke portie een bal en druk plat tussen 2 stukken vershoudfolie.
Gril de tomaat 2 min. op de barbecue. Keer halverwege. Halveer de ciabatta’s en rooster ze 2 min. met de snijkant naar beneden op de barbecue. Verwijder de vershoudfolie van de burgers. Leg de burgers op de barbecue en gril ze in 6 min. gaar. Keer regelmatig. Besprenkel de geroosterde snijkanten van het brood met de olie.
Verdeel de rucola over de onderste helften van de broodjes. Beleg met een burger, 2 plakken tomaat, 2 plakken mozzarella en wat basilicumblaadjes. Maak zo nog een ‘laag’. Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Steek er eventueel een tapasprikker in.
serveertip:Lekker met een rucola-balsamicosalade.
algemeen:Je kunt de gehaktburgers een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 trostomaten
250 g buffelmozzarella
500 g half-om-halfgehakt
1 middelgroot ei
2 el paneermeel
4 ciabatta's
2 el olijfolie extra vierge
75 g rucola
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
barbecue