Piripiri-drumsticks met maiskolven

Piripiri maakt elk zomers gerecht af, dus ook deze drumsticks van de bbq.

440 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 15 min. wachten

licht pittig

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Smeer de drumsticks in met ¾ van de piripirisaus. Schep de drumsticks met marinade in het aluminium barbecuebakje. Laat afgedekt in de koelkast ten minste 15 min. marineren.

  2. Zet het aluminium bakje op de barbecue. Leg de maiskolven ernaast op het rooster. Laat de kipdrumsticks en maiskolven in 15 min. gaar worden. Keer regelmatig. Bak de kip tot slot nog 4 min. direct op het rooster zodat het velletje knapperig wordt.

  3. Meng de mayonaise en crème fraîche met de rest van de piripirisaus tot een glad sausje. Serveer de kip op een schaal met maiskolf en saus.

  • bereidingstip Je kunt de kip ook een dag van tevoren marineren en afgedekt in de koelkast zetten.
  • Kipdrumsticks grillen op de barbecue

    Instructievideo - 00:50 min.

Piripiri-drumsticks met maiskolven

Piripiri maakt elk zomers gerecht af, dus ook deze drumsticks van de bbq.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig