Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.
Klop de azijn, olie, honing en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in reepjes en meng met de sperziebonen en rucola. Schenk de dressing erover en schaaf de kaas erboven.
Sperziebonen met rucola en kaas
De Parmezaanse kaas en rucola geven deze bonensalade een Italiaans extraatje.
- algemeenMet de rest van de zongedroogde tomaten kunt u lekkere crostini met roomkaas maken.
Sperziebonen schoonmaken
Instructievideo - 00:22 min.
Sperziebonen met rucola en kaas
De Parmezaanse kaas en rucola geven deze bonensalade een Italiaans extraatje.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_058275_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
225 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.
Klop de azijn, olie, honing en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in reepjes en meng met de sperziebonen en rucola. Schenk de dressing erover en schaaf de kaas erboven.
algemeen:Met de rest van de zongedroogde tomaten kunt u lekkere crostini met roomkaas maken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g verse sperziebonen
2 el witte balsamicoazijn
4 el extra vierge olijfolie
2 tl vloeibare honing
2 tl Franse mosterd
4 koelverse zongedroogde tomaten
40 g rucola
50 g Parmigiano Reggiano