Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook 3 min. Snijd de pancetta in stukjes, voeg toe en bak 2 min. Doe het sap van het blik tomaten erbij en laat 5 min. zacht koken.
Voeg de tomaten toe. Meng de saus door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de kaas.
- algemeenVoor een complete maaltijd kunt u deze pasta serveren met de spinazie, knoflook en rozijnen en de varkensschnitzel met rauwe ham (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Pipe rigate all'amatriciana
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007507_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
345 kcal
12 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook 3 min. Snijd de pancetta in stukjes, voeg toe en bak 2 min. Doe het sap van het blik tomaten erbij en laat 5 min. zacht koken.
Voeg de tomaten toe. Meng de saus door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de kaas.
algemeen:Voor een complete maaltijd kunt u deze pasta serveren met de spinazie, knoflook en rozijnen en de varkensschnitzel met rauwe ham (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g pipe rigate
3 el olijfolie
3 tenen knoflook
1 pakje pancetta
1 blik gepelde tomaten
50 g Pecorino Romano (kaas)