Verwarm de oven voor op 150 °C. Neem een grote pan waar de ingrediënten precies in passen. Leg eerst een paar schenkels in de pan en daar bovenop een paar hele tenen knoflook en de laurierblaadjes. Strooi er vervolgens 1 el peper, een deel van de ui en zout naar smaak over. Leg hier 2 kruidnagels op en dan weer een laag schenkel en ui. Ga zo laag voor laag door tot alle ingrediënten op zijn en de pan bijna vol is. Schenk de wijn en de bouillon erover en breng aan de kook. Dek de pan strak af met een dubbele laag aluminiumfolie en zet hem ongeveer 6 uur (of tot het vlees mals is) in de oven. Laat iets afkoelen.
Schep het bovendrijvende vet uit de pan en verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Schep het vlees uit de pan en pureer het stoofvocht. Pluk het vlees van het bot en doe het vlees terug in de pan. Het bot wordt niet gebruikt. Breng op smaak met zout en serveer met pasta en broccoli.
- algemeenU kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Na 1 of 2 dagen is de smaak van het vlees nog intenser.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Peposo met ui en kruidnagel
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007523_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
10 personen
350 kcal
25 min. bereiden
6 uur wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Neem een grote pan waar de ingrediënten precies in passen. Leg eerst een paar schenkels in de pan en daar bovenop een paar hele tenen knoflook en de laurierblaadjes. Strooi er vervolgens 1 el peper, een deel van de ui en zout naar smaak over. Leg hier 2 kruidnagels op en dan weer een laag schenkel en ui. Ga zo laag voor laag door tot alle ingrediënten op zijn en de pan bijna vol is. Schenk de wijn en de bouillon erover en breng aan de kook. Dek de pan strak af met een dubbele laag aluminiumfolie en zet hem ongeveer 6 uur (of tot het vlees mals is) in de oven. Laat iets afkoelen.
Schep het bovendrijvende vet uit de pan en verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Schep het vlees uit de pan en pureer het stoofvocht. Pluk het vlees van het bot en doe het vlees terug in de pan. Het bot wordt niet gebruikt. Breng op smaak met zout en serveer met pasta en broccoli.
algemeen:U kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Na 1 of 2 dagen is de smaak van het vlees nog intenser.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
2½ kg runder
20 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
6 el zwarte peper
1 ui
7 kruidnagels
1 fles rode wijn
750 ml runderbouillon