Grillkarbonade met linzensalade

490 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de ongeschilde krieltjes in water met zout in ca. 12 min. gaar. Giet af en laat in een wijde schaal iets afkoelen. Halveer de grote krieltjes. Meng 2 el olie en 1 el azijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer ze en kook ze in water met zout in ca. 8 min. beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en meng met de linzen en de helft van de rucola. Breng op smaak met 1 el azijn en peper en zout.

  3. Verhit de grillpan. Bestrijk de karbonades met de rest van de olie en bestrooi ze met peper en zout. Gril in ca. 6 min. gaar. Keer halverwege.

  4. Leg de karbonades op 4 borden en verdeel de rest van de rucola erover. Serveer met de krieltjes en de linzensalade.

  • algemeenGebruik voor een Italiaans accent balsamico­azijn in plaats van gewone azijn.
  • Vlees grillen

    Instructievideo - 00:39 min.

Grillkarbonade met linzensalade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig