Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook in water met zout in 5 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
Bak het gehakt, de knoflook en de helft van de kruiden 4 min. in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter. Breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de aardappel- en courgetteplakjes om-en-om en dakpansgewijs over het gehakt.
Klop de eieren met de slagroom en peper en zout naar smaak. Schenk over de aardappel en courgette. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de rest van kruiden. Bak de gratin in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
- algemeenFamilierecept Allerhande 9 2011. In Frankrijk leerde Mariëtta Dujardin hoe ze een gratin moest koken. Jaren later is het de favoriet van het hele gezin geworden. Dochters Nina en Luka maken de gratin vaak: 'Maar hij is het lekkerst als mijn moeder hem maakt. Misschien omdat ik meestal kant-en-klare aardappelschijfjes gebruik.' Mariëtte knikt: 'Ik gebruik het liefst verse ingrediënten. Soms doe ik een uitje door het gehakt voor wat meer pit. Met deze gratin kun je alle kanten op. Hij is ideaal als snelle hoofdmaaltijd. Maar ik serveer hem ook vaak zonder gehakt als bijgerecht bij een weekenddinertje of barbecue.'
- algemeenWitte kaas is ook lekker door een groene salade. U kunt de gratin 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in 20 min. in de oven op 190 °C.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Courgettegratin
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007619_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
590 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook in water met zout in 5 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
Bak het gehakt, de knoflook en de helft van de kruiden 4 min. in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter. Breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de aardappel- en courgetteplakjes om-en-om en dakpansgewijs over het gehakt.
Klop de eieren met de slagroom en peper en zout naar smaak. Schenk over de aardappel en courgette. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de rest van kruiden. Bak de gratin in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
algemeen:Familierecept Allerhande 9 2011. In Frankrijk leerde Mariëtta Dujardin hoe ze een gratin moest koken. Jaren later is het de favoriet van het hele gezin geworden. Dochters Nina en Luka maken de gratin vaak: 'Maar hij is het lekkerst als mijn moeder hem maakt. Misschien omdat ik meestal kant-en-klare aardappelschijfjes gebruik.' Mariëtte knikt: 'Ik gebruik het liefst verse ingrediënten. Soms doe ik een uitje door het gehakt voor wat meer pit. Met deze gratin kun je alle kanten op. Hij is ideaal als snelle hoofdmaaltijd. Maar ik serveer hem ook vaak zonder gehakt als bijgerecht bij een weekenddinertje of barbecue.'
algemeen:Witte kaas is ook lekker door een groene salade. U kunt de gratin 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in 20 min. in de oven op 190 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g aardappelen
300 g gehakt
3 tenen knoflook
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 courgettes
2 eieren
125 ml slagroom
½ plak witte kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm