Zorg dat de sucadelappen op kamertemperatuur zijn. Leg het vlees in een schaal en schenk de wijn erbij. Snijd ui in halve ringen en knoflook in dunne plakjes. Voeg rozemarijn, ui en 2/3 knoflook toe. Laat afgedekt 1 uur marineren op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 140 °C. Verhit olie in een braadpan en bak de spekreepjes in 10 min. uit.
Snijd de bleekselderij in stukjes, en winterpeen in plakjes. Voeg de rest van de knoflook, bleekselderij en winterpeen toe aan de spekjes. Bak op laag vuur 10 min. Neem de groenten uit de pan.
Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bewaar de marinade. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Voeg de marinade, groenten, tomatenpuree en water toe.
Doe de deksel op de pan, zet in de oven en laat 5 uur stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan. Neem uit de oven en verwijder eventueel de rozemarijn.
Italiaans draadjesvlees
Door het vlees eerst te marineren in wijn, wordt het nóg malser.
- bereidingstipU kunt dit draadjesvlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in een braadpan op laag vuur.
Vlaams draadjesvlees maken
Instructievideo - 06:21 min.
Italiaans draadjesvlees
Door het vlees eerst te marineren in wijn, wordt het nóg malser.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_049998_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
455 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
5 uur oventijd
Aan de slag
Zorg dat de sucadelappen op kamertemperatuur zijn. Leg het vlees in een schaal en schenk de wijn erbij. Snijd ui in halve ringen en knoflook in dunne plakjes. Voeg rozemarijn, ui en 2/3 knoflook toe. Laat afgedekt 1 uur marineren op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 140 °C. Verhit olie in een braadpan en bak de spekreepjes in 10 min. uit.
Snijd de bleekselderij in stukjes, en winterpeen in plakjes. Voeg de rest van de knoflook, bleekselderij en winterpeen toe aan de spekjes. Bak op laag vuur 10 min. Neem de groenten uit de pan.
Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bewaar de marinade. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Voeg de marinade, groenten, tomatenpuree en water toe.
Doe de deksel op de pan, zet in de oven en laat 5 uur stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan. Neem uit de oven en verwijder eventueel de rozemarijn.
bereidingstip:U kunt dit draadjesvlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in een braadpan op laag vuur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g sucadelappen
300 ml rode wijn
2 uien
3 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
4 el traditionele olijfolie
125 g magere spekreepjes
2 stengels bleekselderij
250 g winterpeen
70 g tomatenpuree
100 ml kraanwater