Wijn in ondiepe schaal schenken en kruiden toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Vlees hierin ca. 2 uur op kamertemperatuur marineren of nacht in koelkast zetten.
Vlees droogdeppen met keukenpapier en op barbecue bruin roosteren. Biefstukken ca. 2 à 3 minuten per kant roosteren, afhankelijk van dikte van vlees en gewenste gaarheid. Vlees na bakken met zout en peper bestrooien. Serveren met kruidenboter of barbecuesaus. Lekker met gepofte aardappels en maïskolven of gemengde salade met maïskorrels en rode bonen.
Biefstuk op Australische wijze
Biefstuk op Australische wijze
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_000962_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
165 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Wijn in ondiepe schaal schenken en kruiden toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Vlees hierin ca. 2 uur op kamertemperatuur marineren of nacht in koelkast zetten.
Vlees droogdeppen met keukenpapier en op barbecue bruin roosteren. Biefstukken ca. 2 à 3 minuten per kant roosteren, afhankelijk van dikte van vlees en gewenste gaarheid. Vlees na bakken met zout en peper bestrooien. Serveren met kruidenboter of barbecuesaus. Lekker met gepofte aardappels en maïskolven of gemengde salade met maïskorrels en rode bonen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 ml Australische rode wijn
2 eetlepels vleesmix kruiden
4 teentjes knoflook
4 biefstukken
0 zout en (versgemalen) peper
Dit heb je nodig
keukenpapier