Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Meng ze in een kom met de helft van de saus. Rijg de garnalen aan de satéprikkers.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kool in reepjes.
Verhit 2 el olie in een wok. Voeg de knoflook en kool toe. Roerbak 4 min. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de spiesjes 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege en voeg de rest van de saus toe. Schep de rijst in 4 kommetjes of kopjes en keer om op 4 borden voor een mooi timbaaltje. Leg de spiesjes en kool erbij. Bestrooi de kool met de pinda's.
- algemeenMet de rest van het flesje woksaus kunt u kip teriyaki maken. Marineer de in stukjes gesneden kipfilet 10 min. in de woksaus. Roerbak en rijg ze vervolgens aan satéprikkers.
Teriyakispiesje
hoofdgerecht
4 personen
610 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Meng ze in een kom met de helft van de saus. Rijg de garnalen aan de satéprikkers.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kool in reepjes.
Verhit 2 el olie in een wok. Voeg de knoflook en kool toe. Roerbak 4 min. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de spiesjes 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege en voeg de rest van de saus toe. Schep de rijst in 4 kommetjes of kopjes en keer om op 4 borden voor een mooi timbaaltje. Leg de spiesjes en kool erbij. Bestrooi de kool met de pinda's.
algemeen:Met de rest van het flesje woksaus kunt u kip teriyaki maken. Marineer de in stukjes gesneden kipfilet 10 min. in de woksaus. Roerbak en rijg ze vervolgens aan satéprikkers.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 zak reuzengarnalen
½ flesje woksaus
300 g pandanrijst
1 Chinese kool
4 el zonnebloemolie
1 teen knoflook
50 g pinda's
Dit heb je nodig
satéstokjes