Rollade met pruimen en spek

515 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 uur 50 min. wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de rollade in 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verwijder het netje van de rollade en snijd het vlees overlangs door, maar laat de helften aan elkaar zitten. Bestrooi de binnenkant met peper en zout. Meng de pruimen met de pijnboompitten en verdeel over de binnenkant van de rollade. Duw de helften weer tegen elkaar en bedek de rollade met het spek. Bind het vlees op met keukentouw. Bestrooi met peper en zout.

  2. Verhit de olie in de braadpan. Braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ca. 40 min. Bedruip halverwege met bakvet.

  3. Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder het touw en snijd in plakken.

  • algemeen*Tijdelijk in assortiment in december.
  • Rollade braden

    Instructievideo - 04:52 min.

Rollade met pruimen en spek

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig