'Leeuwenkoppen' van gehakt en kool

730 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd de gember zo fijn mogelijk. Meng met het gehakt, ei, de knoflook, 2 el sojasaus en peper en zout naar smaak. Vorm met natte handen 4 ballen. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ballen in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

  3. Houd 4 mooie koolbladeren achter en snijd de rest in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie en roerbak de koolreepjes 3 min. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en peper. Serveer de gehaktballen ('leeuwenkoppen') in de achtergehouden koolbladeren met de rijst en de geroerbakte kool. Lekker met in reepjes gesneden bosui.

  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

'Leeuwenkoppen' van gehakt en kool

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig