Italiaanse gehaktballetjes

550 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 20 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met het gehakt, de ricotta, kruiden, 1 teen knoflook, peper en zout. Vorm met natte handen 12 balletjes. Druk een beetje plat en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 15-20 min. gaar in het midden van de oven.

  2. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de bonen in water in 8 min. beetgaar. Giet af en besprenkel met het citroensap. Schep om met de olijven, 1 teen knoflook, peper en zout.

  3. Kook ondertussen de gnocchi beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gnocchi, gehaktballetjes en bonen over 4 borden.

  • Hoe moet je balletjes rollen?

    Instructievideo - 01:04 min.

Italiaanse gehaktballetjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig