Macaroni lesco

665 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder de groene steelaanzet van de paprika's en snijd de paprika's in zo dun mogelijke reepjes.

  2. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de paprikareepjes toe en bak 5 min. mee. Doe het paprikapoeder en 50 ml water erbij en schep om. Voeg de gezeefde tomaten toe, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur koken. Snijd de salami in blokjes van 1 cm en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog 5 min. op laag vuur doorkoken.

  3. Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de pasta door de saus en verdeel over 4 borden. Lekker met geschaafde Parmezaanse kaas.

  • algemeenFamilierecept Allerhande 1 2012. Saskia nam jaren geleden de keukenmachine over van haar moeder en kreeg het kookboekje erbij met het recept voor macaroni met lesco: een Hongaarse saus. 'Toen ben ik de macaroni lesco zelf gaan maken. Ik kies daarbij voor een chorizo. Maar je kunt ook voor salami kiezen.' Saskia's dochter Karen kan zich goed herinneren dat ze van haar moeder voor het recept boodschappen deed en een groot stuk salami moest vragen bij de slagersafdeling. 'Ik heb dit gerecht ook vaak gemaakt, maar ik laat 'm tegenwoordig aan mijn ouders over. Mijn oudste dochter vindt het heel leuk om te helpen koken. De kans is dus groot dat het recept nog een generatie in de familie blijft.'
  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Macaroni lesco

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig