Doe de couscous met zout naar smaak in een grote schaal. Schenk er 250 ml kokend water bij en laat de couscous 10 min. afgedekt wellen.
Bestrooi ondertussen de kip met peper en zout. Verhit 2/6 van de olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. goudbruin en gaar. Snijd de bietjes in blokjes van 1 x 1 cm.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep de couscous om met de kip, 4/6 van de olie, het rasp, sap, de peterselie en kaas. Breng op smaak met peper en zout. Schep tot slot de bietjes erdoor.
Bietencouscous met kip en witte kaas
- algemeenWitte kaas is ook lekker op een bruine boterham met een plakje tomaat.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Bietencouscous met kip en witte kaas
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007888_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
720 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous met zout naar smaak in een grote schaal. Schenk er 250 ml kokend water bij en laat de couscous 10 min. afgedekt wellen.
Bestrooi ondertussen de kip met peper en zout. Verhit 2/6 van de olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. goudbruin en gaar. Snijd de bietjes in blokjes van 1 x 1 cm.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep de couscous om met de kip, 4/6 van de olie, het rasp, sap, de peterselie en kaas. Breng op smaak met peper en zout. Schep tot slot de bietjes erdoor.
algemeen:Witte kaas is ook lekker op een bruine boterham met een plakje tomaat.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g couscous
250 ml kraanwater
300 g kipfilet
6 el traditionele olijfolie
500 g gekookte bieten
1 citroen
20 g verse platte peterselie
100 g witte kaasblokjes