Saté babi met satésaus

665 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 1 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de gember fijn. Meng de helft van de gember met 1 el sambal, 3 el ketjap, 1 teen knoflook en 1 el olie. Schep het vlees erdoor. Zet 1 uur afgedekt in de koelkast.

  2. Snijd het wit van de bosui fijn. Verhit 3 el olie in een kleine pan en bak de fijngesneden ui en de pinda's 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van de sambal, ketjap, knoflook, de kokosmelk en 200 ml water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken. Pureer met de staafmixer.

  3. Rijg het vlees aan de prikkers. Verhit de grillpan en gril de saté 6 min. Keer regelmatig. Snijd de rest van de bosui in dunne ringen. Serveer de saté met de saus en bestrooi met bosui. Lekker met rijst en atjar.

  • Saté maken

    Instructievideo - 04:53 min.

Saté babi met satésaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig