Bruisende rosécocktail

210 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 35 min. wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Suiker met 2 dl mineraalwater aan de kook brengen. Laten koken totdat suiker helemaal is opgelost. In ca. 5 minuten op hoog vuur tot helft inkoken. Pan van vuur nemen en de suikersiroop iets laten afkoelen. Rosé en rest van mineraalwater erdoor roeren. Mengsel in ijsmachine scheppen en 35 minuten draaien totdat het ijs is. In diepvries bewaren.

  2. Kleine bolletjes uit rosé-ijs scheppen. In zes flûtes elk 6 bolletjes ijs doen. Munt (en rozenblaadjes) over glazen verdelen. Op ijsbolletjes voorzichtig mousserende wijn schenken. Lange lepels in glazen zetten.

  • algemeenU kunt het ijs ook zonder ijsmachine maken. Schep het mengsel in plaats van in een ijsmachine in een diepvriesdoos. Zet het onafgedekt in de diepvries. Laat het in ca. 5 uur bevriezen. Schep het ijs elk uur met een vork door om kristalvorming te voorkomen.

Bruisende rosécocktail

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig