Falafel van doperwten, munt & bulgur

Écht veel lekkerder dan afhalen, deze zelfgemaakte falafel van doperwten en veel kruiden.

270 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maal de doperwten, ui, knoflook, bieslook, peterselie, muntblaadjes, koriander en komijn 1½ min. in de keukenmachine tot puree. Doe in een kom en meng er de bulgur, het bakmeel en het zout door. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en voeg toe aan de puree.

  2. Verhit een laag olie van 6 cm in een ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Schep met 2 eetlepels 4 à 5 quenelles van de puree. Frituur ze 3 min. in de hete olie. Schep uit de pan met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot de puree op is.

  • bewaartipJe kunt de falafelpuree 3 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • combinatietipLekker in een pitabroodje met knoflooksaus.
  • Quenelles maken

    Instructievideo - 01:14 min.

Falafel van doperwten, munt & bulgur

Écht veel lekkerder dan afhalen, deze zelfgemaakte falafel van doperwten en veel kruiden.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig