Doe de erwten met het zout in een pan kokend water, laat ze een paar minuten pruttelen en giet ze af.
Doe de bulgur in een kom, giet er een laagje lauw water op en laat 30-60 min. staan tot de bulgur zacht is. Giet af.
Snijd ondertussen de blaadjes munt en peterselie grof.
Laat de erwten even in een kom ijswater schrikken om ze mooi groen te houden.
Prik de bulgur met een vork los en roer er naar smaak peper en zout door. In deze fase is de bulgur in de koelkast minstens een dag houdbaar, en hetzelfde geldt voor de erwten, dus je kunt ze van tevoren klaarmaken.
Hussel vlak voor het serveren de kruiden en de uitgelekte erwten met de olijfolie en azijn door de bulgur. Schep de salade in een kom, proef of hij voldoende op smaak is en strooi de granaatappelpitjes erover.
Tony Kitous & Dan Lepard's bulgursalade met erwten en munt
Eenvoudig en smaakvol, deze heldergroene salade. De granaatappelpitjes geven een heerlijk knapperig zoetje.
- algemeenBron: Comptoir Libanais, Tony Kitous & Dan Lepard
- variatietipVoor een glutenvrije versie kun je de bulgur vervangen door gekookte quinoa. Geen granaatappelpitjes? Ook lekker: een combinatie van geroosterde zonnebloempitten en gesneden gedroogde abrikozen of rozijnen. Niet helemaal hetzelfde, maar voegt wel het broodnodige knapperige zoetje toe.
Tony Kitous & Dan Lepard's bulgursalade met erwten en munt
Eenvoudig en smaakvol, deze heldergroene salade. De granaatappelpitjes geven een heerlijk knapperig zoetje.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_067444_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
6 personen
235 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Doe de erwten met het zout in een pan kokend water, laat ze een paar minuten pruttelen en giet ze af.
Doe de bulgur in een kom, giet er een laagje lauw water op en laat 30-60 min. staan tot de bulgur zacht is. Giet af.
Snijd ondertussen de blaadjes munt en peterselie grof.
Laat de erwten even in een kom ijswater schrikken om ze mooi groen te houden.
Prik de bulgur met een vork los en roer er naar smaak peper en zout door. In deze fase is de bulgur in de koelkast minstens een dag houdbaar, en hetzelfde geldt voor de erwten, dus je kunt ze van tevoren klaarmaken.
Hussel vlak voor het serveren de kruiden en de uitgelekte erwten met de olijfolie en azijn door de bulgur. Schep de salade in een kom, proef of hij voldoende op smaak is en strooi de granaatappelpitjes erover.
algemeen:Bron: Comptoir Libanais, Tony Kitous & Dan Lepard
variatietip:Voor een glutenvrije versie kun je de bulgur vervangen door gekookte quinoa. Geen granaatappelpitjes? Ook lekker: een combinatie van geroosterde zonnebloempitten en gesneden gedroogde abrikozen of rozijnen. Niet helemaal hetzelfde, maar voegt wel het broodnodige knapperige zoetje toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
150 g doperwten
½ tl zout
300 g bulgur
15 g verse munt
20 g verse platte peterselie
1½ el traditionele olijfolie
25 ml appelciderazijn
120 g verse granaatappelpitjes