Paprika's schoonmaken, wassen en in repen snijden. Knoflook pellen en met vork fijn drukken. In braadpan olie verhitten. Knoflook toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Ansjovis erdoor roeren tot smeuïg mengsel ontstaat. Melk en paprikarepen toevoegen en geheel onafgedekt op zacht vuur ca. 45 minuten laten sudderen. Af en toe doorroeren. Laten afkoelen tot lauwwarm. Serveren met ciabatta.
- algemeenDit gerechtje kan prima als antipasto geserveerd worden, maar is ook erg lekker bij een buffet, of als bijgerecht bij een warme maaltijd bijvoorbeeld met gegrilde lamskoteletjes.
Gesmoorde paprika met ansjovis
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001087_220x162_JPG.jpg)
4 personen
80 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Paprika's schoonmaken, wassen en in repen snijden. Knoflook pellen en met vork fijn drukken. In braadpan olie verhitten. Knoflook toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Ansjovis erdoor roeren tot smeuïg mengsel ontstaat. Melk en paprikarepen toevoegen en geheel onafgedekt op zacht vuur ca. 45 minuten laten sudderen. Af en toe doorroeren. Laten afkoelen tot lauwwarm. Serveren met ciabatta.
algemeen:Dit gerechtje kan prima als antipasto geserveerd worden, maar is ook erg lekker bij een buffet, of als bijgerecht bij een warme maaltijd bijvoorbeeld met gegrilde lamskoteletjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 grote gele paprika's
1 teentje knoflook
1 volle eetlepel (olijf)olie
5 ansjovisfilets
1 eetlepel melk