Spaanse krielsalade

625 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer de krieltjes en kook ze in ruim water met zout in 15 min. gaar. Laat iets afkoelen.

  2. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Bak de chorizo in een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur in 6 min. bruin. Laat afkoelen en bewaar de olie.

  3. Meng de chorizo-olie met de azijn, ketchup en het sinaasappelsap. Meng de mais, paprika en chorizo door de krieltjes. Roer de zoetzure dressing voorzichtig door de salade.

  • algemeenOok lekker met salami, voor een iets mildere smaak.
  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Spaanse krielsalade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig