Halveer de krieltjes en kook ze in ruim water met zout in 15 min. gaar. Laat iets afkoelen.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Bak de chorizo in een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur in 6 min. bruin. Laat afkoelen en bewaar de olie.
Meng de chorizo-olie met de azijn, ketchup en het sinaasappelsap. Meng de mais, paprika en chorizo door de krieltjes. Roer de zoetzure dressing voorzichtig door de salade.
- algemeenOok lekker met salami, voor een iets mildere smaak.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Spaanse krielsalade
hoofdgerecht
4 personen
625 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de krieltjes en kook ze in ruim water met zout in 15 min. gaar. Laat iets afkoelen.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Bak de chorizo in een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur in 6 min. bruin. Laat afkoelen en bewaar de olie.
Meng de chorizo-olie met de azijn, ketchup en het sinaasappelsap. Meng de mais, paprika en chorizo door de krieltjes. Roer de zoetzure dressing voorzichtig door de salade.
algemeen:Ook lekker met salami, voor een iets mildere smaak.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 zakjes aardappelen
1 chorizo
2 tl rodewijnazijn
2 el ketchup
1 sinaasappel
1 blikje mais
1 zak paprikamix