Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Breek ze doormidden en kook ze in 8 min. in water met zout beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 10 min. bruin en gaar. Verhit ondertussen de maiskorrels in een steelpan 8 min. op laag vuur.
Giet de aardappelen af. Stamp ze met de mais en het maisvocht fijn met de pureestamper. Schep de sperziebonen en paprika erdoor. Breng op smaak met peper en zout en warm 3 min. door. Serveer met de worstjes.
- algemeenDe stamppot is ook lekker met vissticks in plaats van worstjes.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Maisstamppot met paprika en boontjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008570_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
535 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Breek ze doormidden en kook ze in 8 min. in water met zout beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 10 min. bruin en gaar. Verhit ondertussen de maiskorrels in een steelpan 8 min. op laag vuur.
Giet de aardappelen af. Stamp ze met de mais en het maisvocht fijn met de pureestamper. Schep de sperziebonen en paprika erdoor. Breng op smaak met peper en zout en warm 3 min. door. Serveer met de worstjes.
algemeen:De stamppot is ook lekker met vissticks in plaats van worstjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1¼ kg vastkokende aardappelen
300 g sperziebonen
2 el olijfolie
4 chorizo kipworstjes
1 blikje crispy maiskorrels
1 zak paprikamix
Dit heb je nodig
pureestamper