Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze 15 min. in water met zout.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Bak de tomaten 3 min. mee. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Snijd de vis in stukken. Bestrooi met peper en zout. Leg tussen de groenten. Stoof met de deksel op de pan op laag vuur in 8 min. gaar.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ui in 8 min. goudbruin. Schep op een bord. Verhit 2 el olie in de pan en bak de aardappelen met wat zout in 5 min. goudbruin. Voeg de ui toe en bestrooi met de peterselie. Verdeel met de groenten met vis over 4 borden.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Portugese kabeljauw met paprika
hoofdgerecht
4 personen
490 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze 15 min. in water met zout.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Bak de tomaten 3 min. mee. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Snijd de vis in stukken. Bestrooi met peper en zout. Leg tussen de groenten. Stoof met de deksel op de pan op laag vuur in 8 min. gaar.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ui in 8 min. goudbruin. Schep op een bord. Verhit 2 el olie in de pan en bak de aardappelen met wat zout in 5 min. goudbruin. Voeg de ui toe en bestrooi met de peterselie. Verdeel met de groenten met vis over 4 borden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 kg aardappelen
6 el olijfolie
2 tenen knoflook
4 tomaten
1 potje gegrilde paprika
300 g kabeljauwfilet
3 uien
½ bakje platte peterselie