Doe het bakmeel, ei en zout in een kom. Voeg beetje bij beetje, al kloppend met een mixer met deeghaken de melk toe. Kneed tot een soepel maar niet plakkerig deeg. Vorm met bebloemde handen 8 balletjes van het deeg. Kook de knoedels 10 min. in ruim water met zout gaar.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak 2 min. Keer halverwege. Neem uit de pan. Bak de ui 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het karwijzaad en de zuurkool met vocht toe. Leg het vlees op de zuurkool. Stoof met de deksel op de pan 8 min. Verdeel de zuurkool met het vlees over 4 borden. Serveer met de knoedels.
- algemeenOud brood? In Tsjechië voegen ze het in stukjes toe aan het knoedeldeeg.
Vlees braden
Instructievideo - 01:13 min.
Tsjechische varkenslapjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008259_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
390 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe het bakmeel, ei en zout in een kom. Voeg beetje bij beetje, al kloppend met een mixer met deeghaken de melk toe. Kneed tot een soepel maar niet plakkerig deeg. Vorm met bebloemde handen 8 balletjes van het deeg. Kook de knoedels 10 min. in ruim water met zout gaar.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak 2 min. Keer halverwege. Neem uit de pan. Bak de ui 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het karwijzaad en de zuurkool met vocht toe. Leg het vlees op de zuurkool. Stoof met de deksel op de pan 8 min. Verdeel de zuurkool met het vlees over 4 borden. Serveer met de knoedels.
algemeen:Oud brood? In Tsjechië voegen ze het in stukjes toe aan het knoedeldeeg.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g zelfrijzend bakmeel
1 ei
1 tl zout
100 ml halfvolle melk
25 g boter
1 schaal filetlapjes
2 uien
2 tl karwijzaad
1 pak zuurkool