Steek de barbecue aan. Rasp de gember fijn. Meng in een kom de gember, sojasaus, olijfolie, sesamolie, basterdsuiker en knoflook tot een marinade. Laat de varkensfiletlapjes hierin minimaal 30 min. marineren.
Snijd de komkommers in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Meng met de chilisaus.
Gril de filetlapjes op de barbecue in 4 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Schep de komkommer over de filetlapjes en serveer. Lekker met mie of noedels.
BBQ-filetlapjes gemarineerd in gember, soja en sesamolie
Vlees grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:53 min.
BBQ-filetlapjes gemarineerd in gember, soja en sesamolie
hoofdgerecht
4 personen
270 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Rasp de gember fijn. Meng in een kom de gember, sojasaus, olijfolie, sesamolie, basterdsuiker en knoflook tot een marinade. Laat de varkensfiletlapjes hierin minimaal 30 min. marineren.
Snijd de komkommers in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Meng met de chilisaus.
Gril de filetlapjes op de barbecue in 4 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Schep de komkommer over de filetlapjes en serveer. Lekker met mie of noedels.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
3 cm verse gember
2 el Japanse sojasaus
2 el olijfolie
2 tl sesamolie
1 el donkerbruine basterdsuiker
2 tenen knoflook
1 schaal varkensfiletlapjes à la minute
2 komkommers
6 el zoete chilisaus