Lekkerbekjes in oestersaus

585 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar.

  2. Verwarm de oestersaus samen met 2 tl sambal en 4 el water in een koekenpan. Snijd de gember fijn en voeg toe. Leg de lekkerbekjes erin en verwarm ze 6 min. op laag vuur. Keer halverwege. Verdeel de vis met saus over 4 borden. Schep de rest van de sambal door de bonen en serveer samen met de rijst bij de vis.

  • algemeenVariatie 1: Op z'n Italiaans. Kook 300 g farfalle (pasta, zak 500 g) in plaats van rijst. Gebruik in plaats van de oestersaus, sambal en gember 1 pakje tomato frito, 1 geperste teen knoflook en de fijngesneden blaadjes van 1 bakje basilicum (15 g).
  • algemeenVariatie 2: Op z'n Mexicaans. Verhit in plaats van de oestersaus, sambal en gember 3 el olijfolie. Verwarm daarin de lekkerbekjes samen met 2 el jalapeñopepers (potje 225 g) en 1 uitgelekt blikje mais (198 g). Serveer met partjes limoen en wat grofgesneden koriander (bakje 15 g).
  • Gember gebruiken

    Instructievideo - 01:26 min.

Lekkerbekjes in oestersaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig