Kip alla diavola

415 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 45 min. wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak aan de bovenkant van de kippenbouten een paar inkepingen. Snijd de peper heel fijn en meng met de oregano en olie. Halveer 1 citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft en andere citroen in dikke plakken. Houd apart. Meng het sap met het oliemengsel en voeg zout toe. Bestrijk de kippenbouten met dit mengsel en zorg ervoor dat het ook in de inkepingen komt.

  2. Doe de kip in de schaal en zet ca. 45 min. in de oven. Serveer met de plakken citroen.

  • algemeenVoor een meer intense smaak laat u de kip 30 min. afgedekt staan in de koelkast voordat u deze in de oven doet.
  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Kip alla diavola

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig