Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak aan de bovenkant van de kippenbouten een paar inkepingen. Snijd de peper heel fijn en meng met de oregano en olie. Halveer 1 citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft en andere citroen in dikke plakken. Houd apart. Meng het sap met het oliemengsel en voeg zout toe. Bestrijk de kippenbouten met dit mengsel en zorg ervoor dat het ook in de inkepingen komt.
Doe de kip in de schaal en zet ca. 45 min. in de oven. Serveer met de plakken citroen.
- algemeenVoor een meer intense smaak laat u de kip 30 min. afgedekt staan in de koelkast voordat u deze in de oven doet.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Kip alla diavola
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008474_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
415 kcal
10 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak aan de bovenkant van de kippenbouten een paar inkepingen. Snijd de peper heel fijn en meng met de oregano en olie. Halveer 1 citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft en andere citroen in dikke plakken. Houd apart. Meng het sap met het oliemengsel en voeg zout toe. Bestrijk de kippenbouten met dit mengsel en zorg ervoor dat het ook in de inkepingen komt.
Doe de kip in de schaal en zet ca. 45 min. in de oven. Serveer met de plakken citroen.
algemeen:Voor een meer intense smaak laat u de kip 30 min. afgedekt staan in de koelkast voordat u deze in de oven doet.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 kippenbouten
1 rode peper
1 el gedroogde oregano
4 el oregano
4 el olijfolie
2 citroenen
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 30 cm)