Toscaanse stoofpot

325 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Dep de vis droog. Bestrooi met peper en zout en wentel door de bloem. Verhit de olie in een soeppan en bak de vis 2 min. Haal uit de pan en leg op een bord. Bak in dezelfde pan de ansjovis en knoflook 2 min. Voeg de tomatenpuree en witte wijn toe en breng al roerend aan de kook.

  2. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen. Doe de mosselen in de soeppan, zet het vuur hoog. Kook de mosselen met de deksel op de pan 4 min. Zet het vuur uit. Schep de mosselen uit de pan, verwijder de gesloten exemplaren en bewaar het vocht.

  3. Doe de tomaten in de pan en voeg de vis toe. Laat in 5 min. tegen de kook aan gaar worden. Voeg de mosselen toe en warm nog 1 min. door. Besprenkel met de olijfolie extra vierge en bestrooi met selderij. Breng verder op smaak met peper. Serveer in diepe borden. Lekker met ciabatta (brood).

  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Toscaanse stoofpot

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig