Snijd de tomaten in stukken en doe in een ruime pan. Snijd de winterpeen in stukjes en de bleekselderij in boogjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Voeg de winterpeen, bleekselderij, ui, knoflook, peterselie en het basilicum toe aan de tomaten. Breng op laag vuur aan de kook en schep af en toe om. Voeg een glas water toe als het mengsel erg dik blijft. Stoof in 40 min. tot een tomatensaus. Roer regelmatig.
Pureer de saus kort met de staafmixer en druk met een soepopscheplepel door een zeef. Breng op smaak met een scheutje olie, peper en eventueel zout.
Eenvoudige tomatensaus
Een recept voor een goede, eenvoudige tomatensaus hoort thuis in iedere keuken.
- serveertipServeer de saus bijvoorbeeld bij pasta; dan is het gerecht niet meer glutenvrij.
- bewaartipJe kunt de saus (eventueel in porties) ook invriezen. In de vriezer is de saus maximaal 3 maanden houdbaar.
- algemeenDe kruiden kunt u bewaren door ze fijn te snijden of fijn te malen in een keukenmachine en te mengen met extra vierge olijfolie. De olie geeft extra smaak en de kruiden blijven groen. Doe in een potje, schenk er nog wat olie bij en doe de deksel erop. De kruiden in olie zijn 1 week houdbaar in de koelkast. Of vries ze in een ijsblokjesvorm in met olijfolie. Lekker om aardappeltjes in te bakken.
Tomatensaus (pomarola) maken
Instructievideo - 01:39 min.
Eenvoudige tomatensaus
Een recept voor een goede, eenvoudige tomatensaus hoort thuis in iedere keuken.
bijgerecht
8 personen
75 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in stukken en doe in een ruime pan. Snijd de winterpeen in stukjes en de bleekselderij in boogjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Voeg de winterpeen, bleekselderij, ui, knoflook, peterselie en het basilicum toe aan de tomaten. Breng op laag vuur aan de kook en schep af en toe om. Voeg een glas water toe als het mengsel erg dik blijft. Stoof in 40 min. tot een tomatensaus. Roer regelmatig.
Pureer de saus kort met de staafmixer en druk met een soepopscheplepel door een zeef. Breng op smaak met een scheutje olie, peper en eventueel zout.
serveertip:Serveer de saus bijvoorbeeld bij pasta; dan is het gerecht niet meer glutenvrij.
bewaartip:Je kunt de saus (eventueel in porties) ook invriezen. In de vriezer is de saus maximaal 3 maanden houdbaar.
algemeen:De kruiden kunt u bewaren door ze fijn te snijden of fijn te malen in een keukenmachine en te mengen met extra vierge olijfolie. De olie geeft extra smaak en de kruiden blijven groen. Doe in een potje, schenk er nog wat olie bij en doe de deksel erop. De kruiden in olie zijn 1 week houdbaar in de koelkast. Of vries ze in een ijsblokjesvorm in met olijfolie. Lekker om aardappeltjes in te bakken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1½ kg rijpe trostomaat
250 g winterpenen
1 stengel bleekselderij
1 ui
3 tenen knoflook
10 g verse platte peterselie
7½ g verse basilicum
½ el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer