Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de krieltjes 10 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.
Vet ondertussen de quichevorm in met 1 el olie en bekleed met het bladerdeeg.
Snijd de prei in de lengte in, was en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei 8 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de prei in de vorm en leg de krieltjes ertussen. Klop de eieren los en voeg de slagroom toe. Rasp de kaas erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de prei en krieltjes.
Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Aardappel-preitaart
Niet voor niets een klassieker, deze hartige taart met kaas.
- variatietipKook aardappelen eens in melk of bouillon. Het vocht geeft een lekkere smaak af.
Aardappel-preitaart
Instructievideo - 02:31 min.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Aardappel-preitaart
Niet voor niets een klassieker, deze hartige taart met kaas.
hoofdgerecht
4 personen
875 kcal
25 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de krieltjes 10 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.
Vet ondertussen de quichevorm in met 1 el olie en bekleed met het bladerdeeg.
Snijd de prei in de lengte in, was en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei 8 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de prei in de vorm en leg de krieltjes ertussen. Klop de eieren los en voeg de slagroom toe. Rasp de kaas erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de prei en krieltjes.
Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
variatietip:Kook aardappelen eens in melk of bouillon. Het vocht geeft een lekkere smaak af.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 g krielaardappelen
6 plakjes diepvries bladerdeeg
3 preien
3 el traditionele olijfolie
3 middelgrote scharreleieren
250 ml verse slagroom
150 g Cheddar Tophat 48+