Preitaart

Hartige taart met oude kaas en ham, dat wordt smullen!

660 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 55 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in met de olie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.


  2. Verhit de boter in een hapjespan, voeg de prei in delen met de basilicum toe en bak 3 min. Klop de eieren met de crème fraîche en de helft van de kaas los. Roer de prei en de hamreepjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 


  3. Verdeel het preimengsel over het bladerdeeg. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. eventueel af met aluminiumfolie.

Preitaart

Hartige taart met oude kaas en ham, dat wordt smullen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig