Verwarm de oven voor op 200 °C en bereid de ovenfrites volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng ondertussen het gehakt met de helft van de kruiden, de couscous, het ei en peper en zout in een kom. Verdeel het gehakt in 8 porties en kneed elke portie om een satéprikker. Verhit de grillpan en gril de kebabs in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
Doe de peen in een schaal en meng er de honing, azijn en de rest van de kruiden door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kebabs met de frites en wortelsalade. Lekker met tzatziki (potje 190 g).
Kebabs met frites en wortel
- algemeenMaak een dubbele portie kebabs en serveer deze de volgende dag in een pitabroodje; verwijder dan de satéprikkers. Serveer er een salade bij.
Kebabs met frites en wortel
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008539_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
705 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C en bereid de ovenfrites volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng ondertussen het gehakt met de helft van de kruiden, de couscous, het ei en peper en zout in een kom. Verdeel het gehakt in 8 porties en kneed elke portie om een satéprikker. Verhit de grillpan en gril de kebabs in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
Doe de peen in een schaal en meng er de honing, azijn en de rest van de kruiden door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kebabs met de frites en wortelsalade. Lekker met tzatziki (potje 190 g).
algemeen:Maak een dubbele portie kebabs en serveer deze de volgende dag in een pitabroodje; verwijder dan de satéprikkers. Serveer er een salade bij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g ovenfrites
300 g mager rundergehakt
1 zakje Aziatische kruiden
2 el couscous
1 ei
750 g winterpeen
1 el honing
2 el azijn
Dit heb je nodig
bakpapier, grillpan, satéprikkers