Geroosterde pastinaak met wortel

Kruidig en zoet. De kruidenolie en het spekvet maken van deze groenten een feest.

610 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 35 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en winterpeen, halveer in de breedte en snijd in de lengte in staafjes. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Schep de groenten en aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Pureer de olie met de knoflook en tijm met de staafmixer. Verdeel over de aardappelen en groenten. Bak ca. 35 min. in de hete oven.

  2. Snijd ondertussen het spek in plakjes en bak in 5 min. uit. Schep met het bakvet na 25 min. oventijd tussen de groenten op de bakplaat. Verdeel de aardappelen, groenten en spek over een platte schaal en verkruimel de witte kaas erover. Serveer lauwwarm. Bon appétit!

  • Geroosterde pastinaak met wortel

    Instructievideo - 02:56 min.

Geroosterde pastinaak met wortel

Kruidig en zoet. De kruidenolie en het spekvet maken van deze groenten een feest.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig