Mediterrane appeltaart

Dé verrassing in deze verjaardagstaart? Dadels!

300 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 uur oventijd

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eieren met de basterdsuiker, vanillesuiker en een mespunt zout schuimig met een mixer. Klop de boter, bakpoeder en bloem erdoor.

  2. Schil de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne partjes. Snijd de dadels en abrikozen in stukjes. Hak de walnoten in stukjes. Meng de appel, rozijnen, dadels, abrikozen, walnoten, zonnebloempitten en kaneel door het beslag.

  3. Bekleed de springvorm met bakpapier en schenk het beslag erin. Bak de taart in ca. 1 uur gaar. Lekker met poedersuiker en slagroom.

  • Bakvormen bekleden

    Instructievideo - 02:06 min.

Mediterrane appeltaart

Dé verrassing in deze verjaardagstaart? Dadels!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig