Franse kersenkoek met kwarkroom

385 kcal

(Voedingswaarden)

1 uur bereiden / 30 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Kersen wassen en met kersenontpitter ontpitten of kersen halveren en pitten verwijderen. Vorm invetten en kersen over bodem verdelen. In kom eieren loskloppen met 75 g suiker, bloem, melk en 150 g kwark. Beslag over kersen schenken en bestrooien met amandelschaafsel. In midden van oven kersenkoek in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Intussen slagroom bijna stijf kloppen met vanillesuiker en rest van suiker. Rest van kwark loskloppen en door slagroom mengen. Kersenkoek laten afkoelen tot lauwwarm, in 6 (of 8) punten snijden en serveren met dot kwarkroom.

Franse kersenkoek met kwarkroom

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig