Snijd de ui in ringen en de courgette in blokjes. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui 2 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min.
Schenk de saus en bouillon in de pan en breng tegen de kook aan. Snijd de kip in reepjes. Laat de bonen uitlekken. Voeg de courgette, kipreepjes en de bonen toe en kook de soep nog 6-8 min. op laag vuur. Schep de soep in de kommen of diepe borden.
- bereidingstipEten er kinderen mee of eet je liever wat minder pittig, dan kunt u de tikka massalasaus vervangen door 1 pot Tandoori milde currysaus (400 ml).
- bereidingstipLekker met fijngesneden muntblaadjes en lichtgeroosterd tarwebrood.
- bewaartipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Roer af en toe.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Pittige bonensoep
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008814_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
420 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in ringen en de courgette in blokjes. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui 2 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min.
Schenk de saus en bouillon in de pan en breng tegen de kook aan. Snijd de kip in reepjes. Laat de bonen uitlekken. Voeg de courgette, kipreepjes en de bonen toe en kook de soep nog 6-8 min. op laag vuur. Schep de soep in de kommen of diepe borden.
bereidingstip:Eten er kinderen mee of eet je liever wat minder pittig, dan kunt u de tikka massalasaus vervangen door 1 pot Tandoori milde currysaus (400 ml).
bereidingstip:Lekker met fijngesneden muntblaadjes en lichtgeroosterd tarwebrood.
bewaartip:Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Roer af en toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 uien
1 courgette
2 el zonnebloemolie
140 g tomatenpuree
400 ml Tikka Massalasaus
500 ml groentebouillon van tablet
300 g kipfilet
800 g bruine bonen in blik