Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de bimi in stukjes van 3 cm. en de winterpeen in halve plakjes. Snijd vervolgens de ui in halve dunne ringen en de radijs in plakjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de peen en bimi 3 min. Voeg de ui en radijs toe en roerbak in nog 3 min. knapperig gaar. Voeg peper en eventueel zout toe en schep op een schaal. Houd warm onder een deksel.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie in de wok. Roerbak de kipreepjes in 3 min. goudbruin. Voeg de teriyakisaus toe en verwarm al omscheppend 2 min.
Verdeel de rijst en groenten over 4 borden. Schep de kip erover.
Kip 'teriyaki' met groenten
Een gerecht dat je in 20 minuten op tafel hebt staan.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Kip 'teriyaki' met groenten
Een gerecht dat je in 20 minuten op tafel hebt staan.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_057260_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
505 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de bimi in stukjes van 3 cm. en de winterpeen in halve plakjes. Snijd vervolgens de ui in halve dunne ringen en de radijs in plakjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de peen en bimi 3 min. Voeg de ui en radijs toe en roerbak in nog 3 min. knapperig gaar. Voeg peper en eventueel zout toe en schep op een schaal. Houd warm onder een deksel.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie in de wok. Roerbak de kipreepjes in 3 min. goudbruin. Voeg de teriyakisaus toe en verwarm al omscheppend 2 min.
Verdeel de rijst en groenten over 4 borden. Schep de kip erover.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
275 g meergranenrijst
200 g bimi
250 g winterpeen
1 rode ui
1 bosje radijs
4 el wokolie
300 g kipfilet
160 g Japanse teriyakisaus