Nasi koening met zoetzure vis en paprika

545 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst 8 min. in water met zout en de geelwortel. Giet af en laat 5 min. staan. Halveer ondertussen de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een 1/2 cm breed. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de paprika op middelhoog vuur 8 min.

  2. Verdeel ondertussen de schol in 4 gelijke porties en bestrooi aan beide kanten met de bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schol in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

  3. Voeg de woksaus en taugé toe aan de paprika en verwarm op middelhoog vuur 2 min. Serveer de rijst met een stuk scholfilet. Schep er de saus met paprika en taugé op. Bestrooi met de bosui.

  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Nasi koening met zoetzure vis en paprika

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig