Spaanse spinazie

In tien minuten op tafel. Roergebakken spinazie met pijnboompitten, knoflook en vegetarische spekreepjes.

200 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit de olijfolie in een wok en bak de spekreepjes 3 min. Neem uit de wok. Snij de knoflook in plakjes en bak 20 sec. in de wok.

  2. Voeg de wilde spinazie in delen toe. Laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Doe in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten en spekjes.

  • bewaartipJe kunt de spinazie een halve dag van tevoren bereiden. Verwarm 1 min. in de magnetron op 700 watt in een magnetronbestendige schaal. Strooi voor serveren de pijnboompitten en spekjes erover.
  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Spaanse spinazie

In tien minuten op tafel. Roergebakken spinazie met pijnboompitten, knoflook en vegetarische spekreepjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig