Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit de olijfolie in een wok en bak de spekreepjes 3 min. Neem uit de wok. Snij de knoflook in plakjes en bak 20 sec. in de wok.
Voeg de wilde spinazie in delen toe. Laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Doe in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten en spekjes.
Spaanse spinazie
In tien minuten op tafel. Roergebakken spinazie met pijnboompitten, knoflook en vegetarische spekreepjes.
- bewaartipJe kunt de spinazie een halve dag van tevoren bereiden. Verwarm 1 min. in de magnetron op 700 watt in een magnetronbestendige schaal. Strooi voor serveren de pijnboompitten en spekjes erover.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Spaanse spinazie
In tien minuten op tafel. Roergebakken spinazie met pijnboompitten, knoflook en vegetarische spekreepjes.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_009048_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
200 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit de olijfolie in een wok en bak de spekreepjes 3 min. Neem uit de wok. Snij de knoflook in plakjes en bak 20 sec. in de wok.
Voeg de wilde spinazie in delen toe. Laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Doe in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten en spekjes.
bewaartip:Je kunt de spinazie een halve dag van tevoren bereiden. Verwarm 1 min. in de magnetron op 700 watt in een magnetronbestendige schaal. Strooi voor serveren de pijnboompitten en spekjes erover.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el pijnboompitten
2 el traditionele olijfolie
150 g vegetarische spekreepjes
1 teen knoflook
400 g wilde spinazie