Witlof uit de oven met ham en kaas

545 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 40 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schil de knolselderij en snijd in parten. Rasp met een rasp of in de keukenmachine de knolselderij grof. Verdeel de helft over de aardappelschijfjes.

  2. Wikkel elk stuk witlof in een plakje ham. Leg de rolletjes strak tegen elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de knolselderij erover. Schenk de bechamelsaus er gelijkmatig over en bestrooi met de kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de kaas te donker wordt.

  • bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 25 min. in de oven op 180 ºC.
  • Bechamelsaus maken

    Instructievideo - 01:19 min.

Witlof uit de oven met ham en kaas

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig